x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cinci cutremure au lovit Mexicul

Cinci cutremure au lovit Mexicul

19 Ian 2010   •   00:00

Coasta mexicană a Pacificului a fost afectată luni de cinci cutremure, cel mai puternic având magnitudinea de 6 grade pe scara Richter, dar acestea nu au provocat victime sau pagube, potrivit Serviciului seismologic naţional (SSN), relatează AFP.



Seismele au fost resimţite în Guatemala şi în El Salvador, două ţări vecine din America centrală, fără a fi înregistrate victime sau pagube, potrivit SSN.

Cutremurul de magnitudine 6 a fost înregistrat la ora locală 09.40 (17.40, ora României) în zona coastei sudice a Mexicului şi la nord-vest de Guatemala, cu epicentrul la 48 de kilometri adâncime.

Celelalte mişcări telurice, a căror magnitudine a fost măsurată între 3,7 şi 4,1 grade, au fost resimţite în întreaga zonă sudică a coastei mexicane a Pacificului, în special în regiunea staţiunii balneare Acapulco, unde au loc aproape zilnic cutremure minore.

Oraşul Mexico City a fost devastat la 19 septembrie 1985 de un cutremur de 8,1 grade pe scara Richter, care a provocat moartea a circa 10.000 de persoane, potrivit statisticilor oficiale, şi a peste 30.000, potrivit unor surse oficiale.

×
Subiecte în articol: externe