x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cinci oameni omorâţi pe străzile din Santa Monica. Barack Obama era în localitate la ora atacului

Cinci oameni omorâţi pe străzile din Santa Monica. Barack Obama era în localitate la ora atacului

08 Iun 2013   •   10:15
Cinci oameni omorâţi pe străzile din Santa Monica. Barack Obama era în localitate la ora atacului

Cinci oameni au fost omorâţi şi mulţi alţii răniţi într-o serie de atacuri cu arme de foc, dintre care unele la întâmplare, petrecute ieri în oraşul Santa Monica, de pe coasta de vest a SUA.

Preşedintele Barack Obama se afla în oraş, la o campanie de strângere de fonduri, însă programul său nu a fost afectat de incidete. Un bărbat de până în 30 de ani, considerat principalul suspect, a fost ucis de poliţişti, însă există indicii că ar fi fost şi un al doilea atacator, alt bărbat fiind în prezent reţinut de poliţişti.

Împuşcăturile au început în casa suspectului ucis, imobil care a luat foc ulterior. La sosirea pompierilor, tatăl şi fratele suspectului au fost găsiţi morţi, alţi membri ai familiei fiind răniţi de gloanţe.

Unul dintre vecini spune că suspectul, îmbrăcat în negru, cu o puşcă în mână, o vestă antiglonţ şi o curea cu gloanţe peste piept, a ieşit din casă, a oprit o maşină gonind şoferul şi înainte să demareze a tras patru gloanţe spre o altă maşină, rănind femeia care se afla la volan.

După acest incident, suspectul a ajuns în campusul Colegiului Santa Monica, unde a început să tragă la întâmplare. O femeie a fost împuşcată în cap, alte victime fiind împuşcate prin geamurile maşinilor în care se aflau. Bărbatul a intrat şi în biblioteca colegiului, unde a deschis focul, însă aici nu a nimerit pe nimeni.

La ieşirea din bibliotecă, suspectul a fost confruntat de poliţişti, care l-au ucis în schimbul de focuri.

Un al doilea bărbat a fost arestat de poliţie.

"Nu suntem 100% siguri că suspectul ucis a acţionat singur", a declarat şeriful care se ocupă de caz. 

×