x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ciprul l-a scăpat printre degete pe presupusul spion

Ciprul l-a scăpat printre degete pe presupusul spion

01 Iul 2010   •   00:00

Canadianul eliberat pe cauţiune, marţi, în Cipru, unde fusese arestat în cazul reţelei de spionaj în beneficiul Rusiei anihilate în Statele Unite, nu s-a prezentat miercuri la Poliţia din Larnaca, a anunţat o sursă din cadrul Poliţiei, citată de AFP.



Christopher Robert Metsos, în vârstă de 54 de ani, pe numele căruia Interpol emisese o notificare roşie, a fost arestat pe aeroportul din Larnaca în momentul în care se pregătea să urce la bordul unui avion către Budapesta, după care a fost eliberat în schimbul unei cauţiuni de 26.500 de euro, în aşteptarea unei eventuale extrădări către Statele Unite.
Bărbatul, căutat de Washington pentru spionaj în favoarea Rusiei şi pentru spălare de bani (40.000 de dolari), nu s-a prezentat miercuri seară la Poliţie, aşa cum prevăd termenii eliberării pe cauţiune.

Poliţiştii au mers "la hotel, dar acesta nu a putut fi localizat". "Am cerut emiterea unui mandat de arestare pe numele său", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Poliţiei, Michalis Katsounotos.

Extrădarea lui Metsos, ale cărui documente de transport au fost confiscate marţi, urma să fie analizată începând cu 29 iulie.

Acest cetăţean canadian a ajuns la 17 iunie în Cipru. Notificarea roşie a Interpol a fost transmisă autorităţilor de pe insulă sâmbătă.

Luni, autorităţile americane au anunţat arestarea a 10 persoane acuzate de spionaj în SUA în favoarea Rusiei, precizând că o a 11-a persoană este în continuare în libertate.

Urmărite pentru spionaj şi nouă dintre ele pentru spălare de bani, acestea riscă până la 25 de ani de închisoare.
Bărbatul care se ascundea a fost identificat ca fiind Metsos. Acesta ar fi fost supravegheat la New York în mai 2004, când a primit un rucsac cu bani de la o persoană legată de misiunea rusă la ONU.

×
Subiecte în articol: externe