x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Clipe ÎNFRICOŞĂTOARE la o fabrică bântuită de fantome. Peste 3.000 de muncitori au protestat, cerând ''exorcizarea fabricii''

Clipe ÎNFRICOŞĂTOARE la o fabrică bântuită de fantome. Peste 3.000 de muncitori au protestat, cerând ''exorcizarea fabricii''

25 Iun 2013   •   10:25
Clipe ÎNFRICOŞĂTOARE la o fabrică bântuită de fantome. Peste 3.000 de muncitori au protestat, cerând ''exorcizarea fabricii''
Peste 3.000 de muncitori dintr-o fabrică din Bangladesh au început să protesteze violent, cerând conducerii să “exorcizeze” clădirea, care ar fi bântuită de o fantomă.

Poliţiştii au fost nevoiţi să intervină cu gaze lacriomogene, pentru a controla muncitorii care începuseră să distrugă fabrica.

Totul a început săptămâna trecută, când o angajată a declarat că i s-a făcut rău după ce a fost atacată de o fantomă, în toaleta fabricii. Zvonul s-a răspândit imediat, toţi muncitorii intrând în panică. Incidente similare s-au mai înregistrat şi la alte fabrici din Bangladesh, mulţi muncitori îmbolnăvindu-se fără o cauză anume.

Autorităţile cred că este vorba de “o isterie colectivă”, fenomen care apare atunci când mai multe persoane încep să se simtă rău din cauza stresului.

Totul se rezolvă, de obicei, cu câteva zile de odihnă şi atenţie din partea medicilor. La fel s-a întâmplat şi în cazul unor fabrici de îmbrăcăminte din Cambodgia, în anul 2011, când peste 1.000 de muncitori s-au îmbolnăvit brusc, deşi nu s-a găsit o cauză medicală.

Potrivit Live Sceince, în cazul fantomei de la fabrica Gazipur, care nu a fost văzută practic de nimeni, deşi toţi muncitorii sunt convinşi de existenţa ei, conducerea companiei a decis să organizeze un ritual de exorcizare. Au fost ţinute slujbe speciale, pentru alungarea fantomei. În plus, muncitorii au primit câteva zile libere, fabrica fiind temporar închisă, pentru a mai calma spiritele.



×
Subiecte în articol: fantome fabrica exorcizare