x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Clooney îi ajută pe haitieni

Clooney îi ajută pe haitieni

15 Ian 2010   •   00:00

Actorul american George Clooney va fi gazda unui teledon care are ca scop strângerea de fonduri în beneficiul victimelor cutremurului care a lovit, marţi, Haiti, ce va fi difuzat de postul de televiziune MTV, informează Mediafax. Clooney se alătură astfel celebrităţilor de la Hollywood care s-au implicat în ajutorarea victimelor cutremurului din Haiti. "Pot confirma că George Clooney colaborează cu MTV pentru a programa un teledon în beneficiul Haiti, vineri", a declarat un purtător de cuvânt al actorului.



Anunţul acestui teledon a venit după ce cuplul Brad Pitt-Angelina Jolie a declarat pentru site-ul People.com că au făcut o donaţie de 1 milion de dolari organizaţiei Medici fără frontiere, pentru a susţine activităţile de ajutorare din Haiti. "Este absolut oribil să vezi o catastrofă de o asemenea amploare ce loveşte oameni care se confruntă deja, de decenii, cu sărăcia, violenţele şi neliniştile", a declarat Angelina Jolie, ambasador al bunăvoinţei din partea Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi din cadrul ONU.

APEL
Numeroase celebrităţi de la Hollywood s-au mobilizat pentru a ajuta Haiti, în urma seismului, la iniţiativa cântăreţului americano-haitian Wyclef Jean, fostul membru al formaţiei Fugees. Acesta a cerut armatei americane şi comunităţii internaţionale să-şi direcţioneze eforturile umanitare pentru "ajutarea cetăţenilor haitieni în toate felurile posibile". El a cerut să se ofere donaţii fundaţiei sale Yele Haiti (www.yele.org), pe care a înfiinţat-o în anul 2005 pentru a sprijini proiectele educaţionale, artistice şi sportive din această ţară. Wycleaf Jean, care s-a născut în Haiti şi a copilărit în New York, a lucrat deja în cadrul Programului Alimentar Mondial (PAM) al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru proiecte de ajutor în Haiti. Alte celebrităţi şi-au manifestat solidaritatea faţă de poporul haitian publicând mesaje pe Twitter. "Cetăţenii din Haiti au nevoie de ajutorul şi de atenţia noastră", scrie actorul Ben Stiller, care a înfiinţat recent o organizaţie caritabilă pentru sprijinirea şcolilor din această ţară.

Cuplul de actori Demi Moore şi Ashton Kutcher, precum şi Nicole Richie au făcut un apel să se facă donaţii la UNICEF. Totodată, ciclistul american Lance Amstrong a promis, joi, că va acorda 250.000 de dolari americani pentru a sprijini persoanele afectate de seismul din Haiti. Alte apeluri pentru donaţii au fost făcute de celebrităţi precum regele muzicii hip-hop Sean Combs (P. Diddy), cântăreţul de muzică rap LL Cool J, actriţa Jessica Alba, grupul Artists for Peace and Justice (Artişti pentru pace şi justiţie, APJ), printre care se numără regizorul Oliver Stone, şi actorii Charlize Theron, James Franco şi Josh Brolin. (A.V.P.)

×
Subiecte în articol: externe