x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "CNN-ul virusologiei". Un site va aduna toate descoperirile în lupta contra SIDA, pentru a ţine la curent cercetătorii din întreaga lume

"CNN-ul virusologiei". Un site va aduna toate descoperirile în lupta contra SIDA, pentru a ţine la curent cercetătorii din întreaga lume

23 Apr 2012   •   13:04
"CNN-ul virusologiei". Un site va aduna toate descoperirile în lupta contra SIDA, pentru a ţine la curent cercetătorii din întreaga lume

Mai multe companii din industria farmaceutica au pus bazele unui site, denumit deja "CNN-ul virusologiei" care are scopul de a aduna toate noutatile din activitatile de cercetare, in special a luptei impotriva SIDA.

Site-ul "ViroXchange", care va functiona in engleza si franceza, este finantat de companiile farmaceutice, insa realizatorii spun ca materialele publicate vor fi independente.

"ViroXchange va facilita accesul la informatiile legate de cercetare si va permite schimbul de idei la nivel global", a declarat doctorul Mark Wainberg, un membru al comitetului care a pus bazele site-ului.

"Comunitatea stiintifica trebuie sa fie la curent cu ultimele cercetari pentru a-si stabili prioritatile si actiunile. In acest context, "viroXchange" este o metoda ideala de colaborare", a adaugat acesta.

Serviciul digital, anuntat la ultima conferinta cu tema HIV/SIDA din Montreal, va consta, in principal, in interviuri filmate.

O echipa de reporteri va acoperi, in medie, 10 conferinte internationale pe an, luand interviuri specialistilor despre ultimele descoperiri in cercetarea HIV/SIDA si a hepatitei C.

Materialele vor fi editate cu ajutorul doctorului Rejean Thomas, un pionier al cercetarii in domeniul SIDA din Quebec.

Site-ul este realizat pentru doctori si cercetatorii din medicina, in special pentru cei din Africa, unde SIDA face ravagii, iar accesul la conferintele internationale este ingreunat de constrangerile materiale.

×
Subiecte în articol: viroxchange