x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coaliţia milionarilor

Coaliţia milionarilor

de Sînziana Stancu    |    24 Mai 2010   •   00:00

Din noul Cabinet britanic al premierului David Cameron, numai şase membri nu sunt milionari. Elita financiară a ţării a dat 23 de miniştri din 29, câţi are noul Cabinet.

Cabinetul lui Cameron este supranumit de presa insulară "cabinetul de 60 de milioane de lire sterline".  Întâmplare sau nu, David Cameron, tânărul premier britanic, şi-a ales miniştrii numai din rândul elitei financiare a ţării, ceea ce începe să pună la îndoială "imparţialitatea" - unul dintre sloganurile definitorii din campania electorală - noii guvernări. Cei mai sceptici percep această ipostază, care, de altfel, nu e ceva nou sub soare, ca pe încă o dovadă că politica este garanţia bogăţiei.

Cel mai bogat din Cabinetul de la Londra este Lord Strathclyde, liderul Camerei Lorzilor, cu o avere de 10 milioane de lire sterline (11,5 milioane de euro), mai mare chiar şi decât standardul aristocrat al lorzilor. Pe locul al doilea în echipa bogătaşilor lui Cameron este Philip Hammond, ministrul Transporturilor, cu o avere de 7,5 milioane de lire sterline (8,6 milioane de euro), iar pe locul al treilea, George Osborne, ministrul de Finanţe, cu o avere estimată la 4,6 milioane de lire sterline (5,2 milioane de euro).


CAMERON, PE LOCUL 5
Cu 4,5 milioane de lire sterline (aproximativ 5 milioane de euro), Jeremy Hunt, secretarul de stat pentru Cultură, Media şi Sport, se află pe locul al patrulea, chiar înaintea premierului, David Cameron, care se află pe locul al cincilea, cu o avere estimată la 4 milioane de lire sterline (4,6 milioane de euro).

Lista miniştrilor milioanri se încheie cu ministrul Apărării, Liam Fox, care are o avere estimată la 1 milion de lire sterline (1,1 milioane de euro). După ei, vin ceilalţi şase membri ai Cabinetului, care au averi de sub 1 milion de lire sterline.

×
Subiecte în articol: externe