x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Electorală Centrală a terminat numărarea voturilor. Maia Sandu câștigă alegerile prezidențiale din Republica Moldova, în primul tur

Comisia Electorală Centrală a terminat numărarea voturilor. Maia Sandu câștigă alegerile prezidențiale din Republica Moldova, în primul tur

02 Noi 2020   •   11:53
Comisia Electorală Centrală a terminat numărarea voturilor. Maia Sandu câștigă alegerile prezidențiale din Republica Moldova, în primul tur
Sursa foto: Hepta

Comisia Electorală Centrală a anunțat finalizarea procesului de centralizare a voturilor de la alegerile prezidențiale din Republica Moldova în toate cele 2.143 de secții de votare din țară, cât și în cele 139 de secții de votare din diaspora.

Rezultatele sunt preliminare, ele urmând să devină definitive după centralizarea la sediul comisie a tuturor documentelor electorale în original, a anunțat președintele Comisie Electorale Centrale, Dorin Cimil.

Astfel, după centralizarea voturilor, Maia Sandu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale cu 36,16% dintre voturi, fiind votată de 487.635 de alegători. Pe locul al doilea se află actualul președinte al țării, socialistul Igor Dodon, cu 32,61%.

Pe locul trei se află Renato Usatîi, cu 16,90%, urmat fiind de Violeta Ivanov cu 6,49%, Andrei Năstase cu 3,26%, Octavian Țîcu cu 2,01%, Tudor Deliu cu 1,37% și Dorin Chirtoacă cu 1,20%.

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, s-a impus detașat în diaspora, obținând 70,12% din voturi, în timp ce Igor Dodon a obținut doar 3,65%.

Maia Sandu și Igor Dodon se vor înfrunta în turul al doilea, care va fi organizat pe 15 noiembrie, în contextul în care niciunul dintre candidați nu a obținut 50% + 1 din voturi.

×