x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană a comandat 1,8 miliarde de doze de vaccin Pfizer/BioNTech

Comisia Europeană a comandat 1,8 miliarde de doze de vaccin Pfizer/BioNTech

20 Mai 2021   •   16:01
Comisia Europeană a comandat 1,8 miliarde de doze de vaccin Pfizer/BioNTech
Sursa foto: Hepta

Comisia Europeană a semnat al treilea contract pentru cumpărarea 1,8 miliarde de doze de vaccin produs de Pfizer/BoNTech. Acestea vor fii livrate între sfârşitul anului 2021 şi 2023, transmite executivul comunitar.

Vor fi achiziționate 900 de milioane de doze din actualul vaccin şi din vaccinul adaptat la noile tulpini, cu opţiunea de a primii alte 900 de milioane de doze. Producția acestora se va realiza în UE, iar elementele componente esenţiale vor proveni tot din blocul comunitar.

"Odată cu semnătura noastră, noul contract este acum în vigoare, ceea ce este o veste bună pentru lupta noastră pe termen lung în vederea protejării cetăţenilor europeni împotriva virusului şi a variantelor sale. Producţia şi livrarea în UE a până la 1,8 miliarde de doze sunt garantate. Contractele potenţiale cu alţi producători vor urma acelaşi model, în beneficiul tuturor", a declarat preşedinta CE, Ursula von der Leyen.

Contractul va suplimenta pproducția dn UE de vaccinur, bazat pe acordurile semnate deja cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, Curevac şi Moderna şi cu BioNTech/Pfizer. 

 

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana vaccinuri COVID pfizer