x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comuniştii au câştigat alegerile în Republica Moldova

Comuniştii au câştigat alegerile în Republica Moldova

06 Apr 2009   •   00:00

După contabilizarea a aproximativ 14% din procesele verbale încheiate în alegerile din Republica Moldova, Partidul Comuniştilor (PCRM) acumulează 57,4% din voturi, transmite Agerpres. Comuniştii sunt urmaţi la distanţă de Partidul Liberal Democrat cu 9,7%, Alianţa Moldova Noastră - 9,2% şi Partidul Liberal cu peste 8%.

Alte formaţiuni politice au acumulat mai puţin decât necesarul de 6% pentru a accede în Parlament. Astfel, Partidul Social Democrat - 3,8%, Partidul Democrat şi Partidul Popular Creştin Democrat câte aproximativ 3%, arată rezultatele prezentate de Comisia Electorală Centrală în jurul orei 1.00.

Aceste rezultate ar însemna că PCRM va obţine peste 61 de mandate necesare în parlament pentru a alege preşedintele ţării. Rezultatele exit-pollului cotau comuniştii cu 45%.

Rezultatele preliminare se mai pot schimba, dar oricum, după toate aparenţele, PCRM va avea majoritatea de mandate pentru a treia oară consecutiv.

La alegerile parlamentare din 2005, PCRM a înregistrat circa 46% din voturi, Blocul Moldova Democrată, din care făceau parte mai multe partide politice - 28,5%, iar Partidul Popular Creştin Democrat - 9%. Alte formaţiuni politice nu au trecut pragul electoral de 6%.

Comuniştii obţin peste 57% din voturi, potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor din R. Moldova Exit-pollul a fost realizat de către Institutul de Politici Publice, Institutul European de Studii Politice din Moldova, Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT, CBS AXA şi IMAS.

×
Subiecte în articol: externe