x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Concentraţii mari de iod radioactiv, depistate în glandele tiroide a doi muncitori de la Fukushima.

Concentraţii mari de iod radioactiv, depistate în glandele tiroide a doi muncitori de la Fukushima.

de Mediafax    |    30 Mai 2011   •   10:46

Concentratii mari de iod radioactiv au fost depistate in glandele tiroide a doi muncitori de la centrala nucleara Fukushima, anunta operatorul acesteia, Tokyo Electric Power (Tepco), citata de AFP.

Este posibil ca cei doi muncitori de 30 si 40 de ani sa se fi expus unor niveluri de radiatii superioare limitei de 250 de millisieverti. Tepco a comunicat ca le ofera consultatii muncitorilor implicati in operatiunile de la centrala Fukushima Daiichi dupa seismul si tsunamiul din 11 martie.

"Glandele tiroide ale celor doi arata niveluri ridicate de radiatii", precizeaza Tepco. Au fost depistate niveluri cuprinse intre 9.760 si 7.690 becquereli iod 131, de zece ori mai mari decat ale altor muncitori de la Fukushima. Contaminarea interna poate surveni doar daca o persoana inghite sau inspira substante radioactive, nu dintr-o expunere externa.

Potrivit agentiei de presa Jiji, cei doi muncitori au lucrat la centrala in martie si aprilie. Deocamdata, cei doi angajati nu au simptome si vor fi supusi unor analize detaliate.

×