x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Condamnat la 30 de ani de închisoare pentru crimă, eliberat pentru că e obez și fumător înrăit

Condamnat la 30 de ani de închisoare pentru crimă, eliberat pentru că e obez și fumător înrăit

de Redacția Jurnalul    |    12 Noi 2023   •   10:35
Condamnat la 30 de ani de închisoare pentru crimă, eliberat pentru că e obez și fumător înrăit

Un bărbat de 35 de ani, Dimitri Firicano, condamnat în Italia la 30 de ani de închisoare pentru uciderea iubitei sale, Erika Preti, cu 57 de lovituri de cuțit, este eliberat și pus în arest la domiciliu, pentru că este obez și fumător înrăit

Dimitri Firicano se afla în închisoare pentru a-și ispăși pedeapsa de 30 de ani de închisoare pentru că și-a ucis iubita Erika Preti cu 57 de lovituri de cuțit, dar acum va fi eliberat și va rămâne în arest la domiciliu pentru că este "obez și fumător înrăit". Decizia vine de la un tribunal din Torino.

"Judecătorii au decis că trebuie să fie tratat", explică avocații.

Potrivit judecătorilor, cele 120 de kilograme pe care bărbatul le avea de când a intrat în penitenciar au ajuns la 200, ceea ce îi îngreunează mersul, la care se adaugă imposibilitatea de a urma un regim alimentar în închisoare, motiv pentru care riscă un accident cardiovascular care îi pune viața în pericol.

Potrivit instanței de supraveghere, bucătăria penitenciarului nu reușește să furnizeze mese cu conținut scăzut de calorii deținutului care, prin urmare, nu poate urma regimul alimentar care îi este indicat.

În plus, au subliniat judecătorii, detenția în închisoarea Vallette din Torino este incompatibilă cu starea sa de sănătate și din cauza prezenței unor "bariere arhitecturale". Acasă, în schimb, el va putea beneficia de o îngrijire mai bună, asistat de rude și prieteni.

„O decizie rușinoasă”, a fost, potrivit Quotidiano Nazionale, reacția lui Fabrizio Preti, tatăl victimei: „el în arest la domiciliu, noi ne plângem fiica în fiecare zi. Erika și Dimitri se cunoșteau încă din adolescență. Știam că nu se simțea bine. Uneori avea schimbări de dispoziție. Dar nimeni nu și-ar fi putut imagina că se va transforma într-un monstru. A fost ca un fiu pentru noi”.

Cuplul se afla, în 2017, în vacanță în nordul Sardiniei. După o ceartă izbucnite din motive mai mult decât banale, Firicano i-a aplicat aproape 60 de lovituri de cuțit lui Erika Preti, în vârstă de 28 de ani. Imediat după crimă, Firicano a respins acuzațiile, spunând că a fost vorba despre o tentativă de jaf care a eșuat, însă după o lună s-a prezentat la procuratură pentru a mărturisi crima.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: condamnat eliberat