x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Conflict în Ucraina. Forțele ruse au folosit aproape toate rachetele Kalibur și Iskander

Conflict în Ucraina. Forțele ruse au folosit aproape toate rachetele Kalibur și Iskander

18 Mar 2022   •   11:06
Conflict în Ucraina. Forțele ruse au folosit aproape toate rachetele Kalibur și Iskander
Sursa foto: Hepta

Trupele ruse au folosit aproape întregul set de rachete de croazieră Kalibr și sisteme de rachete tactice Iskander, anunță Ministerul ucrainean al Apărării. 

"Forțele de ocupație și-au pierdut potențialul ofensiv și au fost oprite în toate direcțiile. Inamicul are probleme semnificative cu logistica și continuă să sufere pierderi. În unele direcții, blochează unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Inamicul a folosit aproape întregul set de rachete de croazieră pe mare Kalibr și sisteme de rachete tactice Iskander în primele 20 de zile ale operațiunii. Acestea continuă să lanseze lovituri cu rachete și bombe asupra infrastructurii și cartierelor de locuit ale orașelor mari, folosind armele în mod nediscriminatoriu”, a transmis instituția pe Facebook, scrie Ukrinform.

Ministerul Apărării din Ucraina precizează militarii ruși încalcă dreptul internațional umanitar luând ostatici civili sau omorându-i, recurg la jafuri, trag asupra autovehiculelor civile, opresc convoaiele umanitare pentru a evacua populația prin „coridoare verzi” convenite de comun acord, folosesc infrastructura civilă pentru a depozita arme și echipamente.

„Inamicul continuă să țină sub asediu orașul ucrainean Mariupol și a trecut la distrugerea totală a infrastructurii civile, a caselor rezidențiale și a infrastructurii critice, creând condițiile prealabile pentru adâncirea crizei umanitare din oraș”, a adăugat Ministerul Apărării.

Pentru a intimida populația civilă din teritoriile ocupate temporar, invadatorii au răpit și reținut reprezentanți ai autorităților statului și ai agențiilor guvernamentale locale. Din 24 februarie, trupele ruse bombardează și distrug infrastructura, zonele rezidențiale ale orașelor și satelor ucrainene folosind artilerie, sisteme de lansare multiplă de rachete și rachete balistice.

×
Subiecte în articol: ucraina Rusia kalibur iskander rachete