x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Conflict major între Facebook și Comisia Europeană privind practicile anticoncurențiale

Conflict major între Facebook și Comisia Europeană privind practicile anticoncurențiale

28 Iul 2020   •   11:46
Conflict major între Facebook și Comisia Europeană privind practicile anticoncurențiale

Facebook contestă în justiție cerințele Comisiei Europene, în cadrul unei anchete desfășurate de executivul comunitar, care acuză platforma de socializare de practici anticoncurențiale, transmite AFP. Aceasta acuză autoritățile UE că încalcă viața privată a angajaților săi. 

"Natura vastă a documentelor cerute de Comisie nu au legătură cu ancheta. Este vorba de informaţii personale extrem de sensibile, cum ar fi informaţii medicale sau financiare, şi informaţii private despre familiile angajaţilor. Considerăm că astfel de solicitări trebuie examinate de instanţe europene", a declarat Tim Lamb, avocatul companiei americane.

Facebook consideră că astfel de documente nu pot fi împărtăşite decât cu condiţia respectării anumitor reguli, dar susţine că executivul european a respins ofertele sale de până acum.

Comisia Europeană şi-a intensificat ofensiva împotriva platformelor digitale dominante, în contextul în care s-a ajuns la un impas cu privire la negocierile internaţionale privind taxarea acestora. UE anchetează astfel potenţiale practici anticoncurențiale din partea Facebook sau Apple.

Facebook susţine că a transmis  315.000 de documente legate de ancheta antitrust în acest an, respectiv 1,7 milioane de pagini. 

×