x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Confruntări violente în sudul Yemenului. Traficul aerian pe aeroportul din Aden, suspendat

Confruntări violente în sudul Yemenului. Traficul aerian pe aeroportul din Aden, suspendat

19 Mar 2015   •   09:15
Confruntări violente în sudul Yemenului. Traficul aerian pe aeroportul din Aden, suspendat

Traficul aerian pe aeroportul internațional din Aden, principalul oraș din sudul Yemenului, a fost suspendat din cauza violențelor între simpatizanții și adversarii președintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, relatează AFP, conform Agerpres. "Traficul aerian pe aeroportul din Aden a fost suspendat, iar zborurile — anulate", a declarat o sursă aeroportuară, în timp ce au loc confruntări violente între unități ale forțelor speciale, conduse de un ofițer rebel, și reprezentanți ai comitetelor populare, loiale președintelui Hadi.

Călători care au mers în cursul dimineții la aeroport au declarat pentru AFP că au fost nevoiți să se întoarcă din cauza luptelor care au izbucnit în cursul nopții de miercuri spre joi. Confruntările au izbucnit după ce unități ale forțelor speciale, conduse de generalul Abdel Hafedh al-Sakkaf, au ocupat mai multe străzi și și-au desfășurat forțe inclusiv în apropierea aeroportului. Reprezentanții 'comitetelor populare', auxiliare armatei, au reacționat la această desfășurare de forțe din teren și au provocat confruntări în diverse sectoare ale orașului, scena unor violențe, la fel ca alte regiuni ale Yemenului.

La Aden s-a refugiat recent președintele Hadi, după o lună în arest la domiciliu și care recent și-a retras oficial demisia la care a fost obligat de gruparea șiită Houthi, care controlează capitala Sanaa.

Yemen este un aliat-cheie al SUA în lupta împotriva Al-Qaida în regiune, dar este scena unor violențe și rebeliuni armate de mai multe luni.

 

 

×