x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Conservatori britanici, implicaţi în scandalul deconturilor

Conservatori britanici, implicaţi în scandalul deconturilor

11 Mai 2009   •   00:00

Opoziţia conservatoare britanică a fost afectată la rândul său, luni, de scandalul deconturilor generoase ale cheltuielilor parlamentarilor şi miniştrilor, după publicarea în presă a detaliilor privind rambursarea cheltuielilor de care au beneficiat deputaţii săi.



AFP aminteşte că scandalul deconturilor abuzive i-a afectat deja pe laburiştii britanici, contribuind astfel la scăderea la cel mai mic nivel din 1943 încoace a popularităţii partidului aflat la guvernare. Potrivit cotidianului Daily Telegraphde luni, mai mulţi parlamentari conservatori au desemnat pe rând mai multe locuinţe ca fiind reşedinţa secundară, pentru a obţine rambursarea unor cheltuieli în valoare de mii de lire sterline.

Alan Duncan, aflat la conducerea conservatorilor din Camera Comunelor, a decontat 4.000 de lire (circa 4.400 de euro) cheltuieli cu grădinăritul în doi ani. Oliver Letwin, care a condus celula responsabilă cu stabilirea politicii conservatorilor, a obţinut rambursarea a 2.000 de lire (2.243 de euro) pentru repararea unei scurgeri sub un teren de tenis, iar un alt deputat şi-a decontat hrana pentru câine.

David Cameron, liderul conservator care creşte în sondajele de opinie, a recunoscut că aceste dezvăluiri afectează reputaţia Parlamentului şi a apreciat că toţi membrii Camerei Comunelor (camera inferioară) trebuie să îşi ceară scuze. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe