Conserve de ravioli servite în cantine din Bordeaux şi Mérignac, în sud-vestul Franţei, au fost retrase din cantine şcolare, după descoprirea de carne de cal.
"S-au detectat anomalii la conserve de ravioli etichetate drept numai din vită", a anunţat într-un comunicat servciul însărcinat cu restaurarea în cantine, precizând că aceste conserve nu prezentau "niciun risc sanitar".
În cadrul unor analize efectuate în mod regulat în cantinele şcolare fost descoperită prezenţa cărnii de cal, anunţă AFP, citată de Mediafax. Conservele de ravioli reprezentau prânzul alternativ servit în timpul grevelor, intemperiilor sau unor pene de material.
La sfârşitul lui ianuarie, în cursul unei greve de două zile a personalului municipal din oraşul Bordeaux, s-a servit ravioli, a declarat părintele unui elev pentru AFP.
Societatea Panzani a anunţat la 26 februarie că a detectat prezenţa cărnii de cal în mai multe conserve de ravioli din carne de vită fabricate de marca William Saurin.