x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Consilier al lui Zelenski: Războiul din Ucraina se va termina cel mai târziu în luna mai

Consilier al lui Zelenski: Războiul din Ucraina se va termina cel mai târziu în luna mai

15 Mar 2022   •   08:56
Consilier al lui Zelenski: Războiul din Ucraina se va termina cel mai târziu în luna mai
Sursa foto: Agerpres

Războiul din Ucraina se va termina cel mai târziu în luna mai, când Rusia va rămâne fără resurse pentru a continua invazia începută în 24 februarie, afirmă Aleksei Arestovich, consilier al șefului de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

„Pot să vă spun următoarele: după părerea mea, cel târziu în luna mai trebuie să ajungem la o înțelegere, totuși se poate întâmpla și mai repede. Dacă in următoarea săptămâna, maxim două, se va ajunge la o înțelegere de pace sau să se încerce runda a doua cu armata din Siria și după ce îi distrugem și pe ei, la sfârșitul lui aprilie vor fi negocierile. Dacă au înnebunit de tot, o să se folosească de rezerviștii pe care o să înceapă să îi adune de la 1 aprilie și la sfârșitul lui aprilie- începutul lui mai, puțin pregătiți, vor încerca să îi trimită în Ucraina, dar încercarea asta va pica”, spune Aleksei Arestovich, într-un videoclip apărut în presa din Ucraina.

După acest moment, spune Arestovich, vor urma niște „procese greu de explicat”, asta pentru că, din punctul său de vedere toată lumea va înțelege ca Putin „a pierdut într-un fel sau altul”.

Aleksey Arestovich afirmă că la negocieri Ucraina cere retragerea totală a armatei ruse.

Acesta este de părere că, aflându-se sub sancțiuni, o a doua invazie a Rusiei „ar fi o idee stupidă”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: razboi ucraina