x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Consilier local britanic / Suspendat pentru afirmaţii anti-români

Consilier local britanic / Suspendat pentru afirmaţii anti-români

de Irina Cristea    |    12 Mar 2009   •   00:00

Un consilier local din Marea Britanie a fost suspendat din partid şi trimis, pe banii lui, să ia lecţii despre diversitatea culturală după ce a făcut, în public, afirmaţii degradante la adresa românilor.



Conservatorul Robert Fraser, consilier local în comitatul Leicestershire, luase cuvântul la o reuniune în care se discutau planurile de creare a unui amplasament destinat căruţelor şi rulotelor pentru ţigani. Atunci, el a spus că "românii sunt genul de oameni gata oricând să-nfigă un cuţit în tine" şi că, pe lângă ei, "irlandezii sunt nişte amatori".

Declaraţiile sale au provocat reacţii inclusiv din partea ambasadei României la Londra, care le-a caracterizat drept "foarte regretabile şi complet nedrepte". "Aş vrea să reamintesc oamenilor că românii sunt cetăţeni ai Uniunii Europene, la fel ca şi cetăţenii britanici. Românii care locuiesc în Marea Britanie sunt, într-o mare măsură, oameni foarte calificaţi şi muncitori harnici care respectă legea, la fel cum fac şi britanicii care locuiesc în România", a declarat ambasadorul român la Londra, Ion Jinga.

×
Subiecte în articol: externe