x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coperta Vogue Arabia, dezbateri controversate

Coperta Vogue Arabia, dezbateri controversate

01 Iun 2018   •   17:00
Coperta Vogue Arabia, dezbateri controversate
Sursa foto: Vogue Arabia

O copertă Vogue cu o prințesă din Arabia Saudită la volanul unei mașini roși decapotabile a dus la dezbateri controversate în contextul arestărilor unor activiști pentru drepturile femeilor, scrie The Guardian

Fotografia cu prințesa Hayfa bint Abdullah al-Saud pe scaunul șoferului, purtând mănuși din piele și tocuri înalte, de pe coperta ediției din iunie a revistei Vogue Arabia a fost publicată în contextul în care Arabia Saudită se pregătește să ridice interdicția potrivit căreia femeile nu au voie se conducă. 
Ediția este dedicată „femeilor revoluționare din Arabia Saudită” și laudă reformele lansate de Prințul Mohammed bin Salman, care încearcă diminuarea restricțiilor sociale din Arabia Saudită.
„În țara noastră, există unii conservatori care se tem de schimbare. Pentru mulți, asta este tot ceea ce știu”, este citată Prințesa Hayfa în interiorul revistei. „Personal, sprijin aceste schimbări cu mare entuziasm”, a adăugat prințesa. 
Cu toate acestea, imaginea a fost criticată de cei care protestează împotriva arestărilor din luna mai a cel puțin 11 activiști, identificați mai ales ca fiind cei care lucptă pentru drepturile femeilor din Arabia Saudită. Cel puțin patru dintre acești activiști au fost eliberați săptămâna trecută, potrivit Amnesty International, dar soarta celorlalți rămâne incertă. 
Multe dintre postările de pe site-urile de socializare au modificat coperta Vogue prin amplasarea fețelor activiștilor peste fața prințesei. 
 

×
Subiecte în articol: vogue drepturile femeilor arabia saudita