x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copii implicați într-un accident grav în Franța

Copii implicați într-un accident grav în Franța

15 Dec 2017   •   11:14
Copii implicați într-un accident grav în Franța

Cel puțin patru copii au murit, iar mai mult de 20 au fost răniți, dintre care 11 se află în stare critică, după ce un tren a intrat într-un autobuz care transporta elevi la o trecere din sudul Franței, scrie The Guardian.

Multe dintre victime au vârste cuprinse între 13 și 17 ani.

Fotografiile de la scena accidentului arată cum autobuzul a fost tăiat în două. Accidentul a fost catalogat de către autorități drept „accident grav pe calea ferată”. Elicopterele au intervenit pentru a transporta copiii răniți la spital.

Autobuzul se afla la 20 de kilometri în vest de Perpignan și se îndrepta către satul Villefranche-de-Conflent, când a fost lovit. Acesta transporta copii de la școala generală Christian Bourquin către două sate, Saint Feliu d’Amont și Saint Feliu d’Avall.

Primarul din Saint Feliu d’Amont, Robert Olive, care s-a dus la locul accidentului, a declarant că este „profund șocat”. Acesta a descris scena ca fiind „oribilă”.

„Nu știu ce s-a întâmplat, dar autobuzul care transporta elevi a fost pur și simplu tăiat în două de trenul care trecea”, a spus Olive pentru postul local de radio France Bleu Roussillon. „Autobuzul părea că a explodat. Oamenii au fost foarte impunători, dar toată lumea era șocată.”

„Circumstanțele nu au fost încă determinate și vor fi subiectul unei anchete jurdice pentru a face lumină asupra circumstanțelor acestei drame”, a spus prim-ministrul Franței, Edouard Philippe.

Philippe a spus că 24 de oameni au fost prinși în coliziune: patru care au murit, 11 care se află în stare critică și alți nouă care au fost răniți. Acesta a mai declarat că severitatea accidentului a făcut dificilă identificarea unora dintre victime.

Potrivit rapoartelor, șoferul autobuzului era o femeie de 48 de ani, care a fost rănită grav.

„Gândurile mele se îndreaptă către victimele acestui teribil accident, în care a fost implicat un autobuz care transporta elevi, și către familiile lor. Statul face tot ce îi stă în putere pentru a sprijini operațiunile de salvare”, a spus președintele Franței, Emmanuel Macron, într-un mesaj pe Twitter.

Accidentul a avut loc la o trecere automată, pe un drum de țară cu două benzi, în timp ce autobuzul traversa o linie feroviară, asigurată de o barieră simplă dungată și de lămpi de avertizare în fiecare direcție.

Un purtător de cuvânt al linie feroviare naționale din Franța, SNCF, a afirmat că trenul circula cu 80 de kilometri pe oră în momentul accidentului, cu 25 de oameni la bord. Trei dintre aceștia au fost răniți ușor.

”Trecerea cu calea ferată era una normală, bine echipată și luminată. Mai mulți martori au confirmat că barierele erau coborâte, deci acestea funcționau, dar toate acestea vor fi subiectul unei anchete”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În jur de 95 de pompieri, 10 vehicule de salvare și patru elicoptere, preecum și echipaj medical, s-au deplasat de urgență la locul accidentului.

×