x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord lansează alte două rachete

Coreea de Nord lansează alte două rachete

21 Mar 2020   •   22:30
Coreea de Nord lansează alte două rachete

Coreea de Nord a lansat sâmbătă două proiectile care păreau a fi rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, a anunţat armata din Coreea de Sud, numind acţiunea „extrem de nepotrivită”, având în vedere pandemia de coronavirusul, informează Reuters.

Lansarea celor două rachete a avut loc în jurul orei locale 6: 45 în mare, în largul coastei de est a Peninsulei Coreene, în apropiere de Sonchon, provincia Pyongan de Nord, a declarat şeful Statului Major General al armatei din Coreea de Sud (JCS).

Sonchon se află deasupra Phenianului, aproape de colţul de nord-vest al Peninsulei.

„O astfel de acţiune militară a Coreei de Nord este extrem de inadecvată într-un moment în care COVID-19 provoacă dificultăţi la nivel mondial”, a anunţat JCS, cerând „oprirea imediată” a atacurilor.

Lansarea a avut loc la câteva ore după ce Coreea de Nord a confirmat că va organiza în capitala Phenian o sesiune a Adunării Populare Supreme.

Coreea de Nord nu a raportat niciun caz confirmat de coronavirus, deşi un înalt oficial militar american a declarat săptămâna trecută că este „destul de sigur” că au existat infecţii şi în Coreea de Nord.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coreea de nord rachete