x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord relaxează restricțiile COVID, dar menține valabilă carantina de o săptămână

Coreea de Nord relaxează restricțiile COVID, dar menține valabilă carantina de o săptămână

de Redacția Jurnalul    |    28 Aug 2023   •   00:20
Coreea de Nord relaxează restricțiile COVID, dar menține valabilă carantina de o săptămână

Autoritățile din Coreea de Nord au decis să relaxeze restricțiile COVID în cazul persoanelor care vin din străinătate. Totuși, rămâne valabilă carantină de o săptămână, avertizează autoritățile, potrivit CNN.

Coreea de Nord a anunțat că va permite cetățenilor săi care locuiesc în străinătate să revină în țară în cadrul unei măsuri de relaxare a controalelor de frontieră impuse în perioada pandemiei. Totuși, călătorii vor fi nevoiți să stea o săptămână în carantină.

Anunțul a fost transmis duminică de agenția KCNA.

„Cei care se întorc vor fi supuși unei observații medicale adecvate la secțiile de carantină timp de o săptămână” au anunțat autoritățile.

Măsura a fost anunțată la multe luni după ce statele asiatice, inclusiv China, au renunțat la restricțiile COVID. De asemenea, modificarea apare la câteva zile după ce un avion comercial a aburat între Phenian și Beijing. Acesta a fost primul zbor comercial care a părăsit Coreea de Nord din ianuarie 2020.

Totodată, legăturile aeriene dintre Coreea de Nord și Rusia urmează să fie reluate curând, fiind programate patru zboruri între Phenian și Vladivostok în fiecare săptămână.

Săptămâna trecută, aproximativ o sută de sportivi din Coreea de Nord au ajuns în capitala Kazahstanului, Astana, pentru a concura la Campionatul Mondial de Taekwondo. Aceasta a fost prima călătorie în străinătate a unei delegații sportive din Coreea de Nord, după anul 2020.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coreea de nord COVID