x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Corpul pilotului ucis, recuperat de Turcia, va fi predat Rusiei

Corpul pilotului ucis, recuperat de Turcia, va fi predat Rusiei

29 Noi 2015   •   14:44
Corpul pilotului ucis, recuperat de Turcia, va fi predat Rusiei

Corpul pilotului ucis după doborârea de către aviaţia turcă a unui avion militar rus, săptămâna trecută, a fost adus în Turcia şi va fi predat Rusiei la solicitarea Moscovei, a declarat duminică premierul turc Ahmet Davutoglu, relatează Reuters şi AFP.

"Corpul pilotului care şi-a pierdut viaţa după încălcarea spaţiului aerian (turc) ne-a fost predat la frontiera (siriană) noaptea trecută", a afirmat Davutoglu în cadrul unei conferinţe de presă la Ankara, înainte de pleca spre Bruxelles unde urmează să participe la summitul UE-Turcia pe problema migraţiei.

Un diplomat rus se va deplasa duminică în compania unui reprezentant al armatei turce în regiunea Hatay, la frontiera siriană, unde i se va preda corpul pilotului ucis, a adăugat el.

Corpul neînsufleţit este tratat conform tradiţiei ortodoxe, a precizat premierul turc.

Davutoglu a afirmat totodată că având în vedere faptul că în Siria acţionează coaliţii diferite având obiective diferite, incidente similare doborârii avionului rus s-ar putea produce dacă nu există o coordonare şi un schimb de informaţii.

Potrivit Statului Major al armatei ruse, un avion de vânătoare Su-24 a fost doborât de armata turcă în spaţiul aerian al Siriei, fără nicio somaţie, şi a căzut la patru kilometri de frontiera cu Turcia. Ankara susţine contrariul, afirmând că avionul rus încălcase spaţiul aerian al Turciei şi a fost avertizat 'de zece ori timp de cinci minute', înainte de a fi doborât de o rachetă lansată de un F-16.

Sursa: Agerpres

×