x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Corpurile pasagerilor cursei Yemenia ies din apă la suprafaţă

Corpurile pasagerilor cursei Yemenia ies din apă la suprafaţă

23 Aug 2009   •   00:00

Cadavrele a încă şase dintre pasagerii avionului Airbus A310 al companiei Yemenia, care s-a prăbuşit la 30 iunie în apropierea insulelor Comore, au fost descoperite şi au fost identificate elemente ale epavei, a informat duminică comisia însărcinată cu investigarea accidentului soldat cu 152 de morţi.



Căutările, efectuate de un vas francez echipat cu un robot telecomandat pentru reperarea cutiilor negre, "au început pe 20 august seara" în zona unde s-a prăbuşit avionul, arată comunicatul transmis de la Moroni. "Corpurile celor şase victime au fost găsite şi aduse pe navă", anunţă textul, semnat de investigatorul principal, Ali Abdu Mohamed. "Au fost identificate bucăţi ale epavei şi lucrările continuă", adaugă comisia de anchetă din Comore. Cele două cutii negre ale avionului Airbus al companiei yemenite au fost localizate pe 6 august. Nava franceză a sosit la faţa locului joi pentru a încerca să le recupereze dintr-o zonă având o adâncime de circa 1.200 m.

Cauzele prăbuşirii Airbusului A-310 continuă să rămână necunoscute. Starea avionului, care nu corespundea normelor de securitate europene, a fost incriminată imediat pentru a explica catastrofa, dar această ipoteză nu a fost confirmată de anchetă. Pasagerii, care veneau din Franţa şi se îndreptau spre insulele Comore, au schimbat avionul şi s-au îmbarcat în Airbusul A-310 la Sanaa. O singură persoană, adolescenta Bahia Bakari, a scăpat atunci din catastrofă.

×
Subiecte în articol: externe