x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe COVID 19. Shanghai vrea să stopeze transmiterea comunitară până miercuri

COVID 19. Shanghai vrea să stopeze transmiterea comunitară până miercuri

17 Apr 2022   •   16:30
COVID 19. Shanghai vrea să stopeze transmiterea comunitară până miercuri

Autoritățile chineze vor să stopeze până miercuri transmiterea comunitară a virusului SARS CoV-2 în Shanghai. Acest lucru ar fi un punct de cotitură în lupta chinezilor cu cel mai mare focar de COVID 19 de la declanșarea pandemiei.

Shanghai a stabilit ca obiectiv oprirea răspândirii virusului COVID-19 în afara zonelor aflate în carantină până miercuri, au declarat două surse preluate de Reuters. Acest lucru ar permite orașului să reducă restricțiile și să înceapă să revină la viața normală, în timp ce frustrările populației cresc.

Ținta va impune oficialilor să accelereze testarea COVID și transferul cazurilor pozitive către centrele de carantină, potrivit unui discurs al unui oficial local al Partidului Comunist, consultat de Reuters.

Sfârșitul transmiterii la nivelul comunității a fost un punct de cotitură pentru alte comunități din China. Luna trecută, orașul Shenzhen a redeschis transportul public și a permis întreprinderilor să se întoarcă la lucru la scurt timp după ce a atins acest obiectiv.

Shanghai a devenit epicentrul celei mai mari epidemii din China de când virusul a fost identificat pentru prima dată la Wuhan, la sfârșitul anului 2019. Orașul a înregistrat peste 320.000 de infecții cu COVID de la începutul lunii martie.

Shanghai a luat deja măsuri pentru a ușura restricțiile. Televiziunea de stat a raportat duminică că unele supermarketuri și-au redeschis ușile pentru cumpărători, deși mulți locuitori și-au exprimat neîncrederea în postările de pe rețelele de socializare.

(sursa: Mediafax)

×