x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cracovia, pustie după încheierea funeraliilor

Cracovia, pustie după încheierea funeraliilor

de Andreea Căprescu    |    19 Apr 2010   •   00:00
Cracovia, pustie după încheierea funeraliilor
Sursa foto: Andreea Căprescu/Jurnalul Naţional

Noaptea trecută, Cracovia a devenit un oraş aproape pustiu. Mulţimea de oameni care a asistat la funerariile lui Kaczynski s-a răsfirat în câteva ore, străzile rămânând populate doar de turiştii care din cauza restricţiilor de securitate, nu au apucat să viziteze obiectivele atractive ale oraşului.

Peste noapte, în Cracovia s-au putut auzi în continuare sirenele poliţiei, care a însoţit în coloanele oficiale, personalităţile și delegaţiile străine, venite pentru înmormântarea preşedintelui. Centrul istoric oferea aseară o imagine dezolantă după încheierea ceremoniei religioase. De fapt, semăna cu o platformă plină de pet-uri.

Pe străduţele ce duc spre Biserica Mariacki au rămas florile aruncate de oameni înspre maşinile care purtau sicriele cuplului prezidenţial. Chiar şi după încheierea funerariilor, polonezii au continuat să aprindă lumânări pentru Lech Kaczynski, în spaţiile amenajate anterior.

În doar câteva ore, organizatorii au mobilizat echipele de muncitori care au demontat scena şi sistemele audio-video de transmisie. Castelul Wawel a fost înconjurat peste noapte de forțele de ordine, care au monitorizat orice mişcare.

×
Subiecte în articol: externe