x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ”Creaturi” misterioase au eșuat pe plajele peninsulei Chukotski din Marea Bering

”Creaturi” misterioase au eșuat pe plajele peninsulei Chukotski din Marea Bering

06 Dec 2017   •   17:49
”Creaturi” misterioase au eșuat pe plajele peninsulei Chukotski din Marea Bering

Localnicii din peninsula rusă Chukotski au intrat în panică după ce plajele au fost invadate de șerpi lungi de peste 20 de metri.

Specialiștii sosiți să studieze ”monștrii de filme horror” au descoperit însă că dihăniile erau de fapt cu totul altceva.

După ce localnicii au relatat pe rețelele de socializare despre șerpii uriași de mare care au eșuat pe plajele peninsulei din Marea Bering, câțiva cercetători s-au deplasat pentru a vedea aceste animale încă necunoscute.

Descrierile martorilor vorbeau despre șerpi lungi de cel puțin 20 de metri, de culoare maro. Aceștia apreciau ca ar fi vorba despre creaturi de mare încă necunoscute științei care puteau fi ori șerpi ori viermi uriași sau chiar de o specie de animal mutantă.

Până la urmă lucrurile s-au liniștit iar imaginația oamenilor a fost calmată de originea destul de simplă a acelor ”viețuitoare”.

Cercetătorii au descoperit că de fapt ester vorba de alga de mare Nereocystis luetkeana, care ajunge la o lungime de aproximativ de 25 dde metri. La unul din capetele acestei alge se află bulb cu diametru de 20 de cm, care seamănă cu un cap de șarpe.

Raportul Parcului Național Beringia scoate în evidență totuși un lucru neobișnuit și anume că aceste alge nu trăiesc în preajma peninsulei.

Nereocystis luetkeana este o algă cunoscută pe coasta vestică a Americii de Nord și probabil că din pricina furtinilor din luna decembrie, ]n fiecare an acestea se rup și plutesc peste ocean și eșuează pe plajele insulelor Aleutian și Commander și numai câteva ajung în sudul insulelor Kurile, însă de această dată, acestea au ajuns în număr foarte mare.

×