x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Creierul din spatele atentatelor din Paris, un cunoscut călău ISIS din Belgia

Creierul din spatele atentatelor din Paris, un cunoscut călău ISIS din Belgia

16 Noi 2015   •   13:47
Creierul din spatele atentatelor din Paris, un cunoscut călău ISIS din Belgia

Anchetatorii au identificat sponsorul și creierul acțiunii teroriste care a avut loc vineri la Paris. Aparent, acesta a avut contact direct cu teroriștii. Se bănuiește că suspectul are naționalitate belgiană, fiind recunoscut drept unul din cei mai activi călăi ai Statului Islamic în Siria.

Abdelhamid Abaaoud are 27 de ani, locuiește în Molenbeek, una din suburbiile islamice ale Bruxelessului și, potrivit investigatorilor, a plănuit și a finanțat atacurile din capitala Franței. După câte se pare, în același cartier a crescut și un alt suspect, Salah Abdeslam.

Potrivit www.rt.com, telefonul utilizat de Abaaoud provine din Grecia. După câte se pare, alți doi teroriști implicați în atacuri, provin din Siria și au ajuns în Europa călătorind prin Grecia în urmă cu câteva luni.

Duminică, autoritățile belgiene au arestat în Molenbeek 7 persoane suspectate că ar avea legătură cu masacrul de la Paris. Se cunoaște că acest cartier al capitalei este populat doar de musulmani și frecventat de radicali islamiști. 

×
Subiecte în articol: isis atentat atentatele de la paris