x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criminalul extremist Anders Breivik dă în judecată statul norvegian. Motivul e HALUCINANT

Criminalul extremist Anders Breivik dă în judecată statul norvegian. Motivul e HALUCINANT

11 Feb 2015   •   11:02
Criminalul extremist Anders Breivik dă în judecată statul norvegian. Motivul e HALUCINANT

Anders Behring Breivik vrea să acționeze în instanță ministerul norvegian al Justiției. Criminalul extremist susține că "detenția solitară prelungită" la care este supus poate fi asimilată cu o formă de "tortură", scrie The Local.

Avocatul lui Breivik, Geir Lippestad, este de părere că actualele condiții de detenție în cazul lui Breivik sunt contrare art.3 al Convenției Europene privind Drepturile Omului, care prevede că nimeni nu trebuie să fie subiect al unor pedepse sau tratamente inumane sau degradante.

Lippestad a precizat că intenționează să intenteze procesul contra statului norvegian până la 5 aprilie, data Paștelui Catolic.

La 22 iulie 2011, Breivik a detonat o bombă în apropierea sediului guvernului de la Oslo, după care la scurt timp s-a deplasat pe insula Utoya, unde avea loc o tabără de vară a tinerilor socialiști norvegieni, ucigând 69 de persoane, majoritatea dintre ei fiind adolescenți.

Anders Behring Breivik execută o pedeapsă de 21 de ani de închisoare, pedeapsa maximă în Norvegia, care va putea fi prelungită pe termen nedeterminat dacă autorul va fi considerat periculos.

×