x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fondatorul FTX, care a pierdut 16 miliarde de dolari în câteva zile, arestat în Bahamas

Fondatorul FTX, care a pierdut 16 miliarde de dolari în câteva zile, arestat în Bahamas

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2022   •   07:34
Fondatorul FTX, care a pierdut 16 miliarde de dolari în câteva zile, arestat în Bahamas
Sursa foto: Hepta

Sam Bankman-Fried, fondatorul firmei falimentare de criptomonede FTX a fost arestat în Bahamas.

Sam Bankman-Fried devenise unul dintre cele mai mari nume din industria criptografică înainte de prăbușirea bruscă a companiei. El va apărea marți în fața unui tribunal din Bahamas.

Procurorul general al țării a declarat că Bahamas a primit o notificare oficială din partea SUA cu privire la faptul că au fost depuse acuzații penale împotriva lui și că este probabil să fie solicitată extrădarea sa. Un purtător de cuvânt al procuraturii americane din Manhattan, New York, a confirmat că Bankman-Fried a fost arestat în Bahamas, dar a refuzat să comenteze acuzațiile care i se aduc, potrivit Sky News.

FTX, a doua cea mai mare bursă de criptomonede din lume, a solicitat luna trecută protecția împotriva falimentului în SUA, iar Bankman-Fried a demisionat din funcția de director executiv, declanșând un val de cereri publice pentru o mai mare reglementare a industriei criptomonedelor.

Platforma de tranzacționare de cripto-monede s-a luptat să strângă bani pentru a evita colapsul, în timp ce comercianții s-au grăbit să retragă 6 miliarde de dolari de pe platformă în doar 72 de ore.

Peste un milion de clienți din întreaga lume îi foloseau platforma pentru a cumpăra active precum Bitcoin.

Bankman-Fried, cunoscut sub numele de "SBF", devenise un erou al industriei, compania sa intervenind pentru a salva de faliment numeroase firme mici.

Dar, în decurs de doar trei zile, o serie de acuzații bombă au dus la prăbușirea spectaculoasă a FTX și la propriul său faliment.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ftx criptomonede arestat