x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CRIZA DIN UCRAINA. Ambasadorii statelor membre NATO se întâlnesc de urgență la Bruxelles

CRIZA DIN UCRAINA. Ambasadorii statelor membre NATO se întâlnesc de urgență la Bruxelles

29 Aug 2014   •   08:07
CRIZA DIN UCRAINA. Ambasadorii statelor membre NATO se întâlnesc de urgență la Bruxelles
Sursa foto: EPA

Ambasadorii statelor membre NATO se întâlnesc de urgenţă, în această dimineaţă, la Bruxelles, îngrijoraţi de situaţia din Ucraina, informează AFP şi Reuters. Reuniunea Consiliului Atlanticului de Nord va începe la 7.00 GMT (10:00, ora României). Şedinţa va fi urmată de o întrunire a Comisiei NATO - Ucraina, în timpul căreia ambasadorii celor 28 de ţări membre ale Alianţei se vor consulta cu reprezentantul Kievului la NATO.

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit la rândul său asupra crizei din Ucraina la 16.00 GMT joi la New York. Această reuniune de urgenţă a fost solicitată de Lituania, în timp ce Kievul a cerut un ajutor militar 'de anvergură' Occidentului, după ce a acuzat Moscova că a pătruns cu trupe în sud-estul separatist al ţării, crescând temerile legate de un război deschis între Rusia şi Ucraina.

Washingtonul va trimite tancuri şi militari în Europa de Est pentru exerciţii
    
Statele Unite ale Americii vor trimite tancuri şi militari în Europa de Est pentru a-i linişti pe aliaţii din NATO preocupaţi în legătură cu incursiunea Rusiei în Ucraina, au anunțat joi responsabili ai Pentagonului, potrivit AFP, citată de Agerpres.

600 de soldaţi din Brigada 1-a a Diviziei 1-a de Cavalerie urmează să fie desfăşuraţi în octombrie în Polonia şi în ţările baltice pentru exerciţii cu membri ai Alianţei Nord-Atlantice, în locul paraşutiştilor Brigăzii 173-a Aeropurtate, a precizat o purtătoare de cuvânt a Pentagonului, lt.-col. Vanessa Hillman. ''Este vorba de o rotaţie (de militari) la trei luni'', a afirmat ea, precizând că exerciţiile se vor axa pe mici unităţi şi formarea unor cadre de conducere.

Contrar echipelor care vor fi înlocuite, soldaţii acestei Brigăzi, denumită ''Iron Horse'', cu baza la Fort Hood, în Texas (sud), vor fi desfăşuraţi împreună cu tancuri M-1 Abrams şi vehicule de infanterie.

Armata americană a organizat o serie de exerciţii la frontiera de est a ţărilor NATO, în scopul de a-i linişti pe aliaţii săi preocupaţi în legătură cu sprijinul Rusiei faţă de separatiştii proruşi din Ucraina.

Washingtonul a trimis, de asemenea, avioane de vânătoare F-16 în Polonia şi a participat la misiuni aeriene comune în statele baltice.

×