x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criza economică: China își revine din pumni, dar încă se confruntă cu provocări

Criza economică: China își revine din pumni, dar încă se confruntă cu provocări

17 Oct 2022   •   11:00
Criza economică: China își revine din pumni, dar încă se confruntă cu provocări

Economia Chinei a înregistrat o redresare semnificativă în trimestrul al treilea, iar ocuparea forței de muncă este în general stabilă, a declarat, luni, un oficial de la Beijing, însă economia se confruntă cu multe provocări și dificultăți, relatează Reuters.

Comentariile vin în contextul în care a doua cea mai mare economie a lumii s-a confruntat cu restricții stricte din cauza COVID-19 și cu o criză imobiliară tot mai profundă.

„Îmbunătățirea economiei chineze va fi consolidată pe măsură ce efectele politicilor macroeconomice vor continua să fie resimțite”, a declarat Zhao Chenxin, adjunctul șefului Comisiei Naționale pentru Dezvoltare și Reformă, în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele chinez, Xi Jinping, a prezentat lupta împotriva COVID-19, în momentul în care a dat startul Congresului Partidului Comunist, duminică, punând accentul pe prioritățile politice ale țării și sugerând că restricțiile stricte privind pandemia nu se vor atenua prea curând.

Economia Chinei a crescut probabil cu 3,4% în perioada iulie-septembrie față de anul precedent, câștigând teren față de creșterea de 0,4% din al doilea trimestru, dar creșterea preconizată pentru 2022 ar putea fi în continuare una dintre cele mai slabe din aproape jumătate de secol, potrivit unui sondaj Reuters.

China va promova fără ezitare deschiderea piețelor sale și va acorda un spațiu mai mare pentru dezvoltarea economică în Hong Kong și Macao, a adăugat Zhao.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: China