x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criza economică îi împinge pe bulgari să îşi scoată hotelurile la mezat!

Criza economică îi împinge pe bulgari să îşi scoată hotelurile la mezat!

19 Aug 2009   •   00:00

204 hoteluri situate pe litoralul Bulgariei sunt în prezent scoase la vânzare, conform datelor agenţiilor imobiliare din Burgas, transmite Novinite. Cel mai ieftin hotel care a fost vândut a costat 3.333 euro pentru metrul pătrat şi este situat în Nesebar.



85 de hoteluri de pe coasta sudică a Mării Negre sunt evaluate de vânzători la peste un milion de euro. Preţul pentru majoritatea hotelurilor este de peste 300 de euro pentru metrul pătrat, cu mult peste preţul la care hotelurile ar putea fi vândute, apreciază agenţii imobiliari locali. Ei susţin că preţurile sunt atât de ridicate deoarece vânzătorii încearcă să-şi acopere datoriile imense.

Veniturile municipalităţilor bulgare de la Marea Neagră au de suferit din cauza reducerii cu 20 la sută a numărului de turişti care vizitează staţiunile de pe litoralul Bulgariei.

Anunţul a fost făcut recent de Atanas Stoilov, primarul din Aksanovo (oraş situat în apropiere de Varna) şi şef al Uniunii autorităţilor locale bulgare de la Marea Neagră (UBBSLA). Potrivit declaraţiilor acestuia, oamenii de afaceri din turismul bulgar doresc o strategie comună pentru sezonul de vară din 2010.

Stoilov a precizat că mulţi oameni de afaceri din turism cred că au subestimat proporţiile crizei economice, deoarece au fost induşi în eroare de reprezentanţi ai guvernului lui Serghei Stanişev.

Şeful UBBSLA este de părere că cea mai bună cale de a atrage mai mulţi turişti în Bulgaria în 2010 este elaborarea unei strategii de către o echipă comună formată din reprezentanţi ai ministerelor Economiei, Energiei şi Turismului, ai organizaţiilor oamenilor de afaceri şi din primarii staţiunilor de la Marea Neagră.

×
Subiecte în articol: externe