x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CRIZA FINANCIARĂ - Opoziţia cere măsuri urgente

CRIZA FINANCIARĂ - Opoziţia cere măsuri urgente

de Petio Petkov    |    09 Oct 2008   •   00:00

Primul ministru bulgar, Serghei Stanişev, a declarat că ţara sa nu este ameninţată într-un mod direct de criza financiară internaţională.



Primul ministru bulgar, Serghei Stanişev, a declarat că ţara sa nu este ameninţată într-un mod direct de criza financiară internaţională.

Rezervele băncilor sunt suficiente şi nu este nevoie de garanţii suplimentare pentru depozitele cetăţenilor, şi-a explicat premierul bulgar optimismul în faţa crizei financiare internaţionale. În caz de nevoie, va putea fi folosită rezerva valutară în valoare de 14 miliarde euro. Serghei Stanişev  a făcut această declaraţie în urma unei întâlniri cu guvernatorul Băncii Naţionale a Bulgariei şi cu ministrul Finanţelor.

Majoritatea parlamentară a respins cererea opoziţiei ca Stanişev să vorbească în faţa deputaţilor despre măsurile anticriză. Opoziţia a cerut ca guvernanţii să renunţe la planurile de a cheltui în scopuri preelectorale surplusul bugetar ce va depăşi anul acesta echivalentul a 2 miliarde euro. Ex-premierul Ivan Kostov a declarat că socialiştii demonstrează o pasivitate criminală faţă de criza financiară din Europa. El a cerut formarea de urgenţă a unui stat major naţional anti-criză. O anchetă sociologică arată că 87% dintre bulgari (95% dintre sofioţi) consideră că ţara nu este pregătită să facă faţă crizei financiare internaţionale.

×
Subiecte în articol: externe