x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criză: Poşta din SUA vrea curierat cu program redus

Criză: Poşta din SUA vrea curierat cu program redus

de Marina Constantinoiu    |    29 Ian 2009   •   00:00

Poşta americană, şi ea afectată de criza economică mondială, a solicitat, miercuri, Congresului american, autorizaţia de a distribui trimiterile poştale doar cinci zile pe săptămână, în loc de şase zile, cât cere legea în prezent.



Directorul US Postal Service, John Potter, a pledat în faţa unei comisii a Senatului pentru ca administraţia sa să poată reduce distribuţia atunci când volumul de marfă ce trebuie distribuită este ceva mai slab, maximum o zi pe săptămână, relatează AFP.

"Dacă tendinţa actuală se menţine, am putea înregistra o pierdere netă de şase miliarde de dolari sau chiar mai mare în cursul acestui an fiscal, în ciuda eforturilor făcute, cele mai importante din istoria poştei americane, de a reduce costurile”, a explicat directorul US Postal Service.

Potter a explicat aceste dificultăţi financiare prin reducerea volumului de trimiteri poştale transportate, în special în sectoarele finanţelor, ale creditării şi în domeniul imobiliar şi prin creşterea preţului la carburanţi, printre altele.

×
Subiecte în articol: externe