x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criza șoferilor din Marea Britanie văzută de o româncă. Cum i-a schimbat viața Brexit-ul

Criza șoferilor din Marea Britanie văzută de o româncă. Cum i-a schimbat viața Brexit-ul

30 Sep 2021   •   14:59
Criza șoferilor din Marea Britanie văzută de o româncă. Cum i-a schimbat viața Brexit-ul
Sursa foto: observator.tv

O româncă din Marea Britanie spune că Brexit-ul afectează serios piața muncii din regat și acum este  „nevoie de lucrători din UE mai mult ca niciodată”, scrie ziarulromanesc.net.

Isabela Dan are 55 de ani și este șofer de camion în Nottingham. Ea spune că acum are multe oferte de la companii iar salariul pe oră a crescut. 

„Sunt bombardată cu mesaje de la alte companii care mă imploră să lucrez pentru ele. Acum am de ales, în timp ce înainte unii dintre ei ne tratau ca pe niște sclavi. Mingea este acum în terenul nostru.

Companiile din Marea Britanie sunt disperate după șoferii din UE. Au nevoie de noi mai mult ca niciodată. De fapt, este amuzant cum a funcționat Brexit-ul.  Au obținut ceea ce doreau și acum se confruntă cu o criză. Alți șoferi și noii veniți care nu au putut ajunge în Marea Britanie din cauza Brexit-ului au găsit alternative. Companiile britanice, de cealaltă parte, suferă din cauza asta”, spune aceasta.

Ea este recunoscătoare pentru viața pe care și-a făcut-o în Nottingham dar i-a criticat pe britanici pentru că au votat pentru ieșirea din UE.
„A fost greu, dar ne place foarte mult aici. Îmi amintesc că, înainte de Brexit, toți șefii companiei spuneau cum asta le va aduce beneficii. Nu pare. Când deficitul a afectat industria, salariul meu pe oră a crescut de la 12 la 16 lire sterline și acum sunt plătită și în pauză. Sper doar că această criză i-a făcut să înțeleagă cât de importanți suntem noi pentru această țară".

 

 

 

×
Subiecte în articol: diaspora Marea Britanie criza soferi