x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FUM NEGRU la Vatican, după prima tură de voturi: Conclavul Cardinalilor nu a reuşit să aleagă noul Papă

FUM NEGRU la Vatican, după prima tură de voturi: Conclavul Cardinalilor nu a reuşit să aleagă noul Papă

13 Mar 2013   •   11:50
FUM NEGRU la Vatican, după prima tură de voturi: Conclavul Cardinalilor nu a reuşit să aleagă noul Papă

Cardinalii electori de la Vatican nu au ajuns încă la un acord: Pentru a doua oară, fum negru pe hornul Capelei Sixtine

UPDATE 13:05 - Cardinalii electori din Conclavul reunit la Vatican nu au reușit să numească încă un succesor pentru Benedict al XVI-lea. Fumul care a ieșit, miercuri, la prânz, după prima tură de voturi din a doua zi de reuniune, a fost negru.

...............

Cei 115 cardinali electori, adunaţi în Capela Sixtină de la Vatican, dezbat în continuare cine va fi cel de-al 266-lea Suveran Pontif. Conclavul a început marţi după-amiază, când a avut loc şi prima sesiune de vot. Seara, la ora 20:45, pe coşul Capelei Sixtine a ieşit fum negru, semn că votul cardinalilor NU a dus la alegerea unui Papă.

"Utilizăm cartuşe fumigene", a declarat marţi pentru AFP Paolo Sagretti, care s-a ocupat de instalarea sistemului de distrugere a buletinelor de vot în Capela Sixtină. La stânga intrării au fost instalate două sobe, şi anume una pentru arderea buletinelor de vot, iar în cealaltă sunt introduse produse chimice pentru producerea fumului.

Astăzi, vor fi organizate patru sesiuni de vot, două în cursul dimineţii, iar două pe parcursul serii.

Favoritul este de departe cardinalul Angelo Scola de Milano, iar celălat nume vehiculat este cel al cardinalului Odilo Pedro Scherer. Cu toate acestea, niciunul dintre ei nu are o personalitate la fel de puternică încât să determine votul din prima încercare aşa cum a avut Joseph Ratzingercând a fost ales în 2005.

Angelo Scola, Odilo Scherer şi Marc Oullet sunt cele trei nume de pe lista scurtă a favoriţilor pentru Sfântul Scaun.

×