x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Culmea democraţiei”, Iranul cere Marii Britanii să oprească violenţele poliţiştilor

„Culmea democraţiei”, Iranul cere Marii Britanii să oprească violenţele poliţiştilor

09 Aug 2011   •   12:12

Iranul, stat cu regim dictatorial si represiv, are o rabufnire democratica la adresa Marii Britanii: purtatorul de cuvand al Ministerului de Externe iranian, Ramin Mehmanparast a cerut imperios, intr-o interventie televizata, ca 'Guvernul Marii Britanii sa ordone Politiei stoparea confruntarilor violente cu populatia', informeaza IRNA – Agentia Republicana Islamica de presa din Iran.

Mehmanparast a mai cerut ca Guvernul britanic sa inceapa 'de indata' dialogul cu protestatarii si sa dea curs solicitarilor acestora, pentru a calma situatia din Londra si celelalte metropole ale tarii.

Oficialul iranian a mai cerut organizatiilor care militeaza pentru drepturile omului sa investigheze imprejurarile uciderii unei persoane de culoare, incident care a declansat protestele din capitala Marii Britanii, 'pentru a se proteja drepturile si libertatile civile'.

Wikileaks, care a redifuzat stirea prin twitter, a comentat, cu umor, ca mai lipseste ca Libia (Guvernul Gaddafi) sa-i recunoasca pe protestatari drept Guvernul oficial al Marii Britanii.

×