x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur cu magnitudinea 5,9 în nord-estul Italiei: Cel puţin şase morţi zeci de răniţi (VIDEO)

Cutremur cu magnitudinea 5,9 în nord-estul Italiei: Cel puţin şase morţi zeci de răniţi (VIDEO)

20 Mai 2012   •   06:25
Cutremur cu magnitudinea 5,9 în nord-estul Italiei: Cel puţin şase morţi zeci de răniţi (VIDEO)

UPDATE 18:30 Un nou seism, avand magnitudinea de 5,1, s-a produs duminica dupa-amiaza in nord-estul Italiei, in contextul in care 3.000 de persoane deja fusesera evacuate dupa cutremurul de 5,9, soldat cu sase morti, relateaza AFP.

Replica seismica de 5,1 a avut loc la ora 15.18 (16.18, ora Romaniei). Un pompier a cazut de pe un zid, in apropierea Turnului Orologiului din localitatea Finale Emilia.

UPDATE 14:51 - Ciclistii participanti in Turul Italiei au tinut un moment de reculegere, la Busta Arsizio, inainte de plecarea in etapa a XV-a, in memoria victimelor cutremurului produs in aceasta dimineata in regiunea Emilia-Romagna, informeaza AFP.

UPDATE 12:00 - Cel putin sase persoane au murit, iar alte 50 au fost ranite in urma cutremurului de 5,9 grade produs duminica dimineata in nordul Italiei, informeaza La Repubblica. In multe orase din regiunea Emilia-Romagna oamenii au iesit pe strazi inspaimantati de eventuale prabusiri ale cladirilor.

Citeste si MAE: Pana la acest moment nu sunt romani printre persoanele afectate de cutremurul din Italia

Cel putin patru persoane au murit in urma cutremurului de 5,9 grade produs in aceasta dimineata in nordul Italiei, informeaza Corriere della Sera. Epicentrul seismului produs la ora locala 4.04 (5.04, ora Romaniei) a fost in regiunea Emilia-Romagna (nord), undele seismice fiind resimtite in toata partea de nord a Italiei.

Potrivit Protectiei civile, cinci persoane au murit in provincia Ferrara, iar una in orasul Bologna. Patru persoane care lucrau in schimbul de noapte au murit dupa prabusirea halei unei fabrici in localitatea Sant'Agostino din provincia Ferrara. In aceeasi localitate, o femeie a facut stop-cardiac pentru ca s-a speriat de cutremur. In Bologna, o alta femeie, in varsta de 37 de ani, a murit tot de spaima.

O fetita de cinci ani ramasese blocata sub daramaturi in localitatrea Finale Emilia, dar a fost salvata de pompieri.

Epicentrul cutremuruuli a fost localizat in zona localitatii San felice sul Panaro (provincia Modena), la 36 de kilometri nord de Bologna, la o adancime de 10,1 kilometri.

Seismul initial a fost urmat de mai multe replici. Ultima dintre ele s-a produs, potrivit Institutului italian de geofizica si vulcanologie, la o adancime de 10 kilometri si a avut epicentrul in apropiere de Finale Emilia.

Mai multe cladiri, intre care si biserici, s-au prabusit in urma miscarii telurice, unele dintre ele datand chiar din secolul al XIV-lea.

Cutremurul s-a simtit inclusiv in Toscana, Veneto, Lombardia, Trentino Alto Adige si Friuli Venezia Giulia, anunta TgCom24.

Potrivit MSNBC, cutremurul a fost simtit si la Milano.

Ultimul cutremur major care a lovit Italia a fost cel din 2009, de la Achila. A fost un seism de 6,3 grade, in care si-au pierdut viata aproape 300 de oameni, printre care cinci romani.

×