x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur puternic în largul Peninsulei Kamceatka. Nu există un risc de tsunami

Cutremur puternic în largul Peninsulei Kamceatka. Nu există un risc de tsunami

21 Mai 2013   •   09:33
Cutremur puternic în largul Peninsulei Kamceatka. Nu există un risc de tsunami

Un cutremur violent cu magnitudinea 6 a avut loc, în această dimineaţă, în largul Peninsulei Kamceatka, urmat de o serie de seisme, fără să producă victime, au anunţat Institutul american de geofizică USGS şi Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Cutremurul s-a produs la ora 1.55 GMT (4.55, ora României) la o adâncime de 33 de kilometri şi la 136 de kilometri est-sud-est de oraşul rus Petropavlovsk-Kamciaţki, în Oceanul Pacific, potrivit USGS. Potrivit serviciului geologic din cadrul Academiei ruse de Ştiinţe, cutremurul a avut magnitudinea de 6,1. O serie de seisme au fost înregistrate ulterior, a anunţat într-un comunicat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, care nu a anunţat victime sau pagube.

Ministerul a adăugat că nu există un risc de tsunami. Autorităţile locale au îndemnat locuitorii Peninsulei Kamceatka să nu cedeze panicii, a anunţat agenţia Itar-Tass.

Potrivit unor cercetători, cutremure ar urma să se producă timp de aproximativ o săptămână, însă locuitorii ar urma să resimtă doar seisme cu magnitudinea între 2 şi 4, potrivit Itar-Tass.

Peninsula Kamceatka este punctul de întâlnire între plăcile tectonice a Pacificului şi nord-americană, lucru care face din această regiune una dintre cele mai active zone seismice din lume.

×
Subiecte în articol: cutremur rusia tsunami Kamceatka