x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur puternic în sudul Italiei, în regiunea Cosenza: Un bărbat a murit, mai multe clădiri au fost avariate, un spital a fost evacuat (VIDEO)

Cutremur puternic în sudul Italiei, în regiunea Cosenza: Un bărbat a murit, mai multe clădiri au fost avariate, un spital a fost evacuat (VIDEO)

26 Oct 2012   •   09:04
Cutremur puternic în sudul Italiei, în regiunea Cosenza: Un bărbat a murit, mai multe clădiri au fost avariate, un spital a fost evacuat  (VIDEO)
Sursa foto: lastampa.it

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs noaptea trecută la Mormanno, în regiunea Cosenza (sudul Italiei), anunţă agenţia italiană de presă Ansa. Seismul a avut loc în jurul orei locale 1:05 și a avut epicentrul la 6 kilometri sud-est de Mormanno şi 14 kilometri vest de Castrovillari.

Jurnaliştii italieni susţin că s-au produs mai multe "prăbuşiri şi pagube". A fost nevoie de evacuarea unui spital, pacienţii fiind mutaţi în alte instituţii spitaliceşti.

Mai mulţi localnici au ieşit în stradă, de teama alunecărilor de teren. Potrivit presei din Italia, cutremurul a provocat mai multe pagube şi a făcut o victimă. Un bărbat în vârstă de 84 de ani a murit în urma unui infarct în pofida sosirii la faţa locului a paramedicilor.

Cutremurul a fost urmat de 15 replici, dintre care cea mai puternică a avut magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter.

În urmă cu doar câteva zile, şase seismologi italieni, au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare.

Cei şase au fost găsiţi vinovaţi de omor prin imprundenţă, pentru că au subestimat riscurile seisimice înaintea cutremurului din 2009, din Aquila.

×