x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur puternic în Mexic. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur puternic în Mexic. Ce magnitudine a avut seismul

de Redacția Jurnalul    |    07 Oct 2023   •   22:00
Cutremur puternic în Mexic. Ce magnitudine a avut seismul
Sursa foto: Hepta

Un cutremur cu magnitudinea de 6 gradae pe scara Richter a avut loc, vineri seară, în statul Oaxaca, situat în sudul Mexicului, provocând pagube și întreruperi de energie electrică, au anunțat autoritățile citate de AFP.

Într-o postare pe X, fostul Twitter, Serviciul Național Seismologic a precizat că epicentrul cutremurului a fost în orașul Matias Romero.

Oficialul guvernamental Jesus Romero a declarat că nu au fost raportate decese, însă cutremurul a provocat pagube pe porțiuni ale unei autostrăzi care duce spre Istmul Tehuantepec, o porțiune îngustă de teritoriu mexican care separă oceanele Pacific și Atlantic.

De asemenea, au fost raportate pagube în orașul Oaxaca, unde pereții unui spital ai crăpat și au fost raportate întreruperi de energie electrică.

O alarmă seismică a fost activată în Mexico City, la peste 500 de kilometri distanță, unde zeci de persoane au ieșit din locuințe.

Primarul Capitalei, în care locuiesc 9,2 milioane de locuitori, Marti Batres, a declarat pe X că "un ușor cutremur a fost resimțit" în oraș, adăugând că "nu au fost raportate pagube până în prezent".

×
Subiecte în articol: cutremur mexic seism oxaca