x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Drama unei românce după cutremurul din Turcia: „Suntem într-un câmp, acum 10 minute iar a fost cutremur, ne este foarte frig. (...) Nu avem mâncare, nu avem apă, iar cei mici nu au unde să doarmă”

Drama unei românce după cutremurul din Turcia: „Suntem într-un câmp, acum 10 minute iar a fost cutremur, ne este foarte frig. (...) Nu avem mâncare, nu avem apă, iar cei mici nu au unde să doarmă”

de Redacția Jurnalul    |    08 Feb 2023   •   11:58
Drama unei românce după cutremurul din Turcia: „Suntem într-un câmp, acum 10 minute iar a fost cutremur, ne este foarte frig. (...) Nu avem mâncare, nu avem apă, iar cei mici nu au unde să doarmă”
Sursa foto: Hepta

Mihaela Ayaz, o româncă stabilită în Turcia, și-a pierdut locuința în urma cutremurelor devastatoare, iar acum este nevoită să doarmă, împreună cu cei doi copii ai săi, în câmp, fără apă și mâncare.

Cu lacrimi în ochi, o româncă din Turcia descrie calvarul prin care trece, împreună cu cei doi copii ai săi, după cutremurele devastatoare.

Femeia și cei doi copii, în vârstă de 10 și 11 ani, se îndreaptă, pe jos, spre Adana, iar frigul și lipsa hranei le îngreunează și mai mult drumul.

"Suntem într-un câmp, acum 10 minute iar a fost cutremur, ne este foarte frig. Mai sunt și alți cetățeni turci aici, ei ne-au luat cu ei, nu avem unde să mergem.

Este foarte frig, nu avem mâncare, nu avem apă, iar cei mici nu au unde să doarmă", a spus Mihaela Ayaz.

Femeia a dezvăluit că a fost contactată de Ambasada României, însă i s-a spus să vină singură până în Adana, de unde va putea pleca cu un avion.

"Acum ne îndreptăm spre Adana. Am fost contactată, acum două zile, de cei de la Ambasada României. Mi-au spus să vin până în Adana, iar de acolo vom fi transportați cu un avion. Mergem pe jos până la Adana, sunt 220 de kilometri. Suntem pe drum de luni dimineață.

Copiii s-au odihnit pe câmp, avem doar o geacă, pe care o pun pe jos. Nu avem unde să ne ducem, nu avem pe nimeni!", a mai adăugat femeia.

Mărturii sfâșietoare: Româncă cu doi copii, în câmp, fără apă și mâncare

„Băiatul cel mare a fost prins sub ziduri și a fost scos a doua zi”

Mai mult, băiatul cel mare al femeii a fost salvat dintre ruine, iar în grupul care se îndreaptă spre Adana se află și alți copii.

"Eu am plecat fără încălțăminte, băiatul cel mare a fost prins sub ziduri și a fost scos a doua zi.

Ambasada României din Ankara știe de noi, dar pentru că drumurile sunt foarte rele și închise, nimeni nu se apropie. Din cauza morților care sunt pe asfalt, nu se poate intra în oraș. Aseară am avut o pâine și le-am împărțit-o copiilor. Seara este foarte frig.

Suntem în jur de 60 de persoane pe câmp, dintre care și 30 de copii", a încheiat românca.

Bilanţul morţilor din Turcia şi Siria a depăşit pragul de 9.500

Un seism cu magnitudinea 7,8 care a lovit luni sud-estul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep, şi Siria a fost urmat de un nou seism având magnitudinea 7,6. Bilanţul morţilor din Turcia şi Siria a depăşit pragul de 9.500 şi creşte de la o oră la alta. 

Numărul celor decedaţi în Turcia a ajuns la 6.957, potrivit autorităţilor, citate de BBC. 

Datele din Siria, dificil de verificat, indică aproximativ 2.500 de morţi. 

Președintele Recep Erdogan merge azi în zonele afectate de puternicul cutremur de luni, în timp ce salvatorii continuă eforturile uriașe pentru a scoate oamenii rămași sub dărâmături.

Va vizia orașul Kahramanmaraș și provincia Hatay, lângă epicentrul puternicului cutremur.

Erdogan a decretat ieri stare de urgență timp de trei luni în 10 provincii.

Echipa Antena 3 CNN, imagini exclusive din oraşele dărămate de valul seismic

×
Subiecte în articol: cutremur turcia Mihaela Ayaz adana