x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremurul din Mexic a avut 10 replici de cel puțin 5 grade. Bilanțul morților a ajuns la 32

Cutremurul din Mexic a avut 10 replici de cel puțin 5 grade. Bilanțul morților a ajuns la 32

08 Sep 2017   •   18:35
Cutremurul din Mexic a avut 10 replici de cel puțin 5 grade. Bilanțul morților a ajuns la 32

Cel puţin 32 de persoane au murit în Mexic în urma cutremurului cu magnitudinea de 8,2 din noaptea de joi spre vineri, unul dintre cele mai puternice înregistrate vreodată în această ţară, relatează Reuters. 

Cutremurul a fost, se pare, mai puternic decât seismul devastator din 1985 care a distrus zone întregi din Ciudad Mexico şi a provocat moartea a mii de persoane, dar de această dată pagubele materiale suferite de metropolă au fost limitate. 

Unele dintre informaţiile cele mai grave au venit iniţial din oraşul Juchitan din statul Oaxaca, unde părţi din oraş, un hotel, un bar şi alte clădiri au fost complet distruse. 

Alejandro Murat, guvernatorul statului, a declarat că în Oaxaca au fost înregistraţi 23 de morţi, dintre care 17 în Juchitan. 

Un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă a declarat că decesele a şapte oameni au fost confirmate în statul vecin Chiapas. Anterior, guvernatorul din Tabasco, Arturo Nunez, a spus că doi copii au murit în acest stat. 

Echipele de salvare au lucrat toată noaptea în zonele grav afectate pentru a descoperi oameni prinşi în clădirile prăbuşite. 

La aeroportul din Ciudad de Mexico o parte din ferestre s-au spart din cauza cutremurului şi în mai multe cartiere ale capitalei s-a întrerupt curentul, afectând peste un milion de persoane. Seismul a fost resimţit şi în statul vecin Guatemala. 

Seismul a provocat un tsunami de 0,7 metri în largul Mexicului, a anunţat Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific. Televiziunile mexicane au difuzat imagini cu apele care s-au retras 50 de metri, iar autorităţile au evacuat unele zone de coastă. 

Institutul american de geofizică (USGS) a anunţat mai multe replici, osicilând între magnitudini de 4,3 şi 5,7. 

Cursurile şcolare au fost suspendate în mare parte din centrul şi sudul Mexicului, pentru a le permite autorităţilor să evalueze pagubele. 

Compania petrolieră de stat Pemex a anunţat că încă încearcă să depisteze eventuale pagube la instalaţiile sale. 

Preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, a declarat că operaţiunile de la rafinăria Salina Cruz din regiunea epicentrului seismului au fost suspendate temporar ca măsură de precauţie.AGERPRES

×