x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe D"ale globalizării 27 iulie 2007

D"ale globalizării 27 iulie 2007

de Anca Aldea    |    27 Iul 2007   •   00:00

Preşedintele SUA este singura personalitate mondială care are cele mai mari şanse să primească titlul de "cel mai nepopular şef de stat din istorie".

TRĂIESC CEL MAI MULT. Japonezele şi-au păstrat şi in 2006, pentru al 22-lea an consecutiv, titlul de cele mai longevive femei din lume, cu o speranţă de viaţă de 85,81 ani. Un studiu realizat recent de japonezi şi citat de Rompres arată că speranţa de viaţă a femeilor japoneze a crescut cu 160 de zile in 2006 faţă de 2005. Creşterea s-a datorat in special progresului ştiinţific in lupta impotriva cancerulului, maladiilor cardiace şi atacurilor cerebrale.

BUSH, UN NOU RECORD. Preşedintele SUA este singura personalitate mondială care are cele mai mari şanse să primească titlul de "cel mai nepopular şef de stat din istorie". Cu un an şi jumătate inainte de incheierea mandatului, Bush continuă să fie displăcut de concetăţenii lui. Cel mai recent sondaj realizat in SUA de ziarul Washington Post şi postul de televiziune ABC News arată că 65% dintre americani dezaprobă prestaţia lui Bush, cel mai slab scor pe care l-a inregistrat pănă acum. Din toate sondajele realizate de Washington Post sau de institutul Gallup, incepănd din 1938, doar de două ori s-a intămplat ca un preşedinte să atingă un nivel de dezaprobare mai ridicat - Harry Truman (67%, in timpul războiului din Coreea) şi Richard Nixon (66%, cu patru zile inainte de a demisiona).

×
Subiecte în articol: externe