x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe D"ale globalizării 29 august 2007

D"ale globalizării 29 august 2007

de George Daniel Ripa    |    29 Aug 2007   •   00:00

Un militar de origine romănă este unul dintre cei doi căştigători ai competiţiei anuale destinate soldaţilor şi subofiţerilor, organizată de comandamentul trupelor americane din Europa in Germania

ROMĂNUL UNCHIULUI SAM. Un militar de origine romănă este unul dintre cei doi căştigători ai competiţiei anuale destinate soldaţilor şi subofiţerilor, organizată de comandamentul trupelor americane din Europa in Germania, informează Mediafax, care citează publicaţia Stars and Stripes. Caporalul Mihai Mocanu, din cadrul celui de-al doilea Batalion, regimentul 6 Infanterie, a fost desemnat cel mai bun soldat, iar sergentul Travis Snook, din cadrul Armatei a şaptea, a căştigat competiţia destinată subofiţerilor. Concursul a avut loc in perioada 13-15 iunie, la Grafenwohr, in Germania. Printre probe, orientarea pe teren, un marş de 15 kilometri, trageri pe timp de noapte şi teste de rezistenţă fizică.

Mocanu a servit anterior in armata romănă. El s-a născut la Hărlău, in judeţul Iaşi. Mocanu este caporal de infanterie de un an şi jumătate, după ce in prealabil a fost angajat al firmei de securitate Ponds Security din Hohenfels, Germania, timp de şase ani. "Uneori poţi să pierzi o luptă, dar acest fapt nu inseamnă că ai pierdut un război", a declarat el, vorbind despre experienţa sa militară. Mocanu şi Snook vor reprezenta comandamentul trupelor americane din Europa in competiţia la nivel de armată organizată in perioada 1-5 octombrie la Fort Lee, in statul Virginia.

×
Subiecte în articol: externe