x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dacă o sa arunci pe jos mucuri de țigară în acest oraș, vei plăti o AMENDĂ USTURĂTOARE

Dacă o sa arunci pe jos mucuri de țigară în acest oraș, vei plăti o AMENDĂ USTURĂTOARE

01 Oct 2015   •   18:19
Dacă o sa arunci pe jos mucuri de țigară în acest oraș, vei plăti o AMENDĂ USTURĂTOARE

Printre obiceiurile urâte legate de fumat se numără și aruncatul mucurilor de țigară pe stradă. Nu de puține ori stațiile autobuzelor sunt ”decorate” cu mucuri. Nu doar Bucureștiul se confruntă cu acest neajuns ci și Parisul, numai că aici administrația locală a trecut la măsuri drastice.

Primăria Parisului va amenda începând de la 1 octombrie orice persoană care aruncă pe jos mucuri de ţigară, o măsură prin care intenţionează să frâneze poluarea vizuală şi medio-ambientală generată de aceste reziduuri, relatează EFE.

"Aruncarea unui muc de ţigară pe stradă afectează peisajul urban şi cadrul de viaţă comun", a informat Primăria, care a anunţat de câteva luni această măsură.

Însă până acum, sancţionarea era doar verbală, pentru a da timp cetăţenilor să se informeze înainte ca de la 1 octombrie să fie sancţionaţi pecuniar.

Municipalitatea a informat că acest tip de reziduuri "au consecinţe importante pentru mediul înconjurător", deoarece un muc de ţigară se degradează în 4 până la 12 ani". "În mucul de ţigară să găsesc substanţe ca nicotină, cadmiu şi plumb", foarte dăunătoare pentru floră şi faună, aminteşte municipalitatea.

Mucurile de ţigară aruncate pe stradă ajung în sistemul de canalizare şi poluează apa, notează Primăria. Edilul Parisului, doamna Anne Hidalgo, a decis în martie să introducă o amendă substanţială, de peste 35 de euro, cu care sunt sancţionaţi toţi cei care depozitează gunoaie pe drumurile publice. Dar a dat răgaz până la 1 octombrie pentru a le pune în vigoare, instalând totodată 30.000 de scrumiere noi pe stradă.

Pentru fumătorii care consideră poate că sancţiunea este prea mare, Primăria aminteşte că în oraşul canadian Montreal amenda este de peste 100 de euro.AGERPRES

×