x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe David Cameron: Autorii violenţelor din Marea Britanie ar trebui expulzaţi din locuinţele sociale

David Cameron: Autorii violenţelor din Marea Britanie ar trebui expulzaţi din locuinţele sociale

de Mediafax    |    13 Aug 2011   •   08:30

Premierul britanic David Cameron a apreciat vineri ca autorii violentelor din Marea Britanie ar trebui expulzati din locuintele sociale. Persoanele care "fura din propriile comunitati" nu ar trebui sa mai poata trai in locuinte sociale, a apreciat David Cameron pentru BBC."Daca locuiti intr-un apartament social, profitati de o casa la pret redus si acest lucru presupune responsabilitati din partea voastra", a declarat premierul conservator.
"Multa vreme, am adoptat o atitudine prea toleranta fata de persoanele care fura din comunitatile lor. Daca faceti acest lucru, va veti pierde drepturile la o locuinta subventionata", a explicat el.
"Evident, acest lucru inseamna ca acestia trebuie cazati in alta parte. Vor trebui sa isi gaseasca o locuinta in sectorul privat, iar acest lucru va fi mai dur pentru ei, dar ar fi trebuit sa se gandeasca la acest lucru inainte sa inceapa sa fure", a adaugat el.
In acelasi moment, consiliul municipal din Wandsworth, un cartier din sudul Londrei, a anuntat ca un aviz de expulzare a fost emis impotriva unuia dintre locatari, al carui fiu este suspectat ca a participat la violente in Clapham in noaptea de luni spre marti. Decizia finala va reveni unui judecator.
Potrivit consiliului cu majoritate conservatoare, locatarul a incalcat termenii contractului de inchiriere, care se aplica tuturor membrilor asociatiei.
"Nu exista loc in apartamentele noastre pentru persoane care comit infractiuni violente, care nu arata niciun fel de consideratie pentru vecinii lor, sau care ii hartuiesc, ii ameninta, intimideaza sau perturba pe ceilalti", a declarat presedintele consiliului Ravi Govindia.
Aceasta decizie urmeaza unei petitii online care cere ca agresorii sa fie privati de drepturile sociale. Petitia a fost semnata deja de 160.000 de persoane si va fi supusa automat atentiei deputatilor.
"Niciun contribuabil nu ar trebui sa ii finanteze pe cei care au distrus bunuri, au furat din cadrul comunitatii si nu au aratat recunostinta fata de ajutorul oferit de tara lor", detaliaza petitia.

×