x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe David Cameron, varianta eroică. Premierul britanic a salvat o oaie de la înec

David Cameron, varianta eroică. Premierul britanic a salvat o oaie de la înec

02 Apr 2013   •   10:42
David Cameron, varianta eroică. Premierul britanic a salvat o oaie de la înec

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a salvat o oaie de la înec, în urmă cu o lună, aruncându-se după ea într-o mlaştină şi trăgând-o la mal, informează presa britanică.

Acţiunea a avut loc pe 1 martie, însă abia acum a fost făcută publică. Cameron se afla în drum spre o proprietate de-a sa din Chipping Norton, ţinutul Oxfordshire, când a auzit behăiturile unei oi prinse în mlaştină.

Oaia intrase în apă după cei doi miei ai săi, care se înecaseră deja, iar acum nu mai putea să iasă.

Premierul britanic a sărit în mlaştină după oaie alături de cei doi poliţişti care îi asigură paza permanentă.

"Oaia a fost poreclită Swampy (Mlăştinica n.r.). Este în viaţă şi se simte bine. Nu spun că mă voi face fermier, dar ador viaţa la ţară", a declarat Cameron, după ce a fost rugat să comenteze incidentul.

"Când am ajuns acolo, David era în mlaştină, cu noroiul până la talie, alături de cei doi poliţişti care l-au însoţit şi l-au ajutat să tragă oaia la mal. A fost extraordinar, trăgea, împingea, dădea oii brâci. Era tot acoperit de noroi, arăta mizerabil", a povestit şi fermierul Julian Tustian, proprietarul oii, pentru publicaţia Daily Telegraph.

Fermierul de 43 de ani, vecin şi prieten cu David Cameron, spune că premierului îi face plăcere să-l viziteze, mai ales în sezonul de naştere a mieilor, fiind foarte ataşat de aceste animale, alături de care a crescut când era copil. 

Tustian spune că aceasta nu este prima dată când Cameron îi dă o mână de ajutor, la oi. În 2007, actualul premier l-ar fi ajutat în timpul unei naşteri dificile, reuşind să salveze atât mielul, cât şi oaia.

×